Search This Blog

Followers

like Batu

Jumlah Paparan Halaman

Jumaat, 8 Julai 2011

Kematian Osama Untuk Selamatkan Dollar US


Cerita kematian Osama diterima dengan berbelah bagi oleh masyarakat dunia, walaupun Obama buat masa ini berjaya meyakinkan sebahagian besar penduduk US berdasarkan undi populariti yang dibuat oleh mereka.

Tetapi semakin hari berbagai-bagai cerita yang berlainan di berikan oleh US apabila dunia meminta bukti tentang kematian Osama. Pada mulanya mereka katakan mayat Osama dikebumikan dilaut. Kemudiannya berjanji untuk menunjukkan gambar Osama di bunuh, tetapi tidak lama kemudian menarik balik janji tersebut dengan alasan gambar amat ngeri bimbang kemarahan umat Islam. Ada lagi kenyataan rasmi bahawa Osama di tembak di kepala dan yang paling baru ialah Osama meletupkan dirinya sendiri bagi mengelakkan di tangkap oleh askar US. Semakin hari semakin terserlah pembohongan mereka, insyaAllah Allah akan menunjukan kepada kita akan kebenarannya.

Sejarah telah membuktikan semua peperangan besar antaranya perang dunia pertama dan kedua adalah kerana faktor ekonomi. Peperangan adalah diperlukan bagi memaksa dunia menerima matawang kertas terutamanya Dollar. Inilah asas utama ekonomi riba-kapitalis. Inilah juga yang mendorong Jepun terlibat dalam peperangan dunia kedua, iaitu apabila mereka melihat pihak British berjaya meningkatkan kekayaan dengan mencetak duit-duit kertas dan dengan itu dapat membiayai penjajahan bagi meluaskan empayar mereka. Seperti tertulis dalam sejarah Tanah Melayu selepas Jepun tewas, wang kertas mereka langsung tidak bernilai. Sebenarnya inilah yang sedang dilaksana oleh US sekarang ini apabila mereka mendapati matawang Dollar turun mendadak disebabkan bebanan hutang mereka yang mesti mereka jelaskan pada bulan Jun ini atau mereka akan menghadapi risiko penurunan taraf ekonomi, kesannya lebih teruk daripada krisis ekonomi tahun 30an dulu.

Pada tanggapan mereka, berita kematian Osama yang kononnya dalang serangan 9/11 akan melonjakkan pasaran saham tetapi meleset. Amat tidak berbaloi apabila dibandingkan usaha pemburuan Osama memakan masa 10 tahun dengan mengorbankan beribu-ribu nyawa dan melibatkan perbelanjaan sekurang-kurangnya 1.3 trillion dollar. Hanya berlaku sedikit kenaikan dalam indeks DXY dari 72.72 point kepada 73.04 point pada penutup ketika hari berita itu diumumkan. Perubahan kepada kenaikan nilai dollar adalah akibat manipulasi pasaran komoditi seperti emas dan perak kononnya akibat pengukuhan nilai dollar berikutan berita tersebut. Tidak ada reaksi yang sepatutnya dari pasaran Wall Street untuk menerangkan kejatuhan nilai emas dan perak melainkan terang-terang berlakunya manipulasi.

Apakah satu kebetulan apabila masa kematian Osama datang tepat pada waktunya ketika matawang dunia ini berada dihujung tanduk? Nilai Dollar sedang turun dengan membimbangkan sejak tiga bulan yang lepas, yang melonjakkan pasaran komoditi tetapi mengancam kedudukan taraf penilaian Dollar US. Keputusan "menamatkan" Osama samada berlaku atau tidak, buat masa ini berjaya mengurangkan kebimbangan penurunan penarafan nilai Dollar, buat masa ini. Rancangan jangka pendek mereka untuk mengukuhkan nilai Dollar berjaya, tapi tipudaya akhirnya kan terbongkar dan memakan diri mereka sendiri. Kita yakin dengan janji Allah bahawa mereka (iaitu Zionis dan sekutu-sekutu mereka) akan dihancurkan dengan kehancuran yang hebat akibat dari kezaliman sistem Riba-Kapitalis hingga menyebabkan dunia porak-poranda. Mereka (Zionis) itu merancang dan Allahpun merancang, tapi perancangan Allah itulah yang paling baik!

1 ulasan:

Taufan Bin Ribut berkata...

us hipokrite je tu....tah2 obama tengah main guli kat tempat persembunyian..


Entri terkini : All day i do about sexs
Entri sebelum :Sayang,bil air dah tertunggak ni.Bile nak bayar(18sx)
Watch my video songs ^_^