Search This Blog

Followers

like Batu

Jumlah Paparan Halaman

Rabu, 29 Jun 2011

Ingat! Kita semua akan dihisab di Akhirat nanti.Polis suatu kerja mulia. Menjaga keamanan dan ketenteraman awam. Jika berlaku kecurian, pembunuhan dan pergaduhan, polislah tempat rujukan utama rakyat.

Di Malaysia, polis berada dalam dua alam. Pertamanya, di alam kepolisan sejati. Rakyat pandang mulia polis yang berada di alam ini. Mencegah jenayah dan bertindak betul, cepat dan amanah.

Satu lagi alam polis ialah alam kepolitikan. Alam inilah menimbulkan kebencian rakyat. Bersikap "double standard" apabila bertindak. Lebih mengikut telunjuk orang politik. Banyak kes dan isu boleh dijadikan bukti.

Apabila polis terlalu ikut telunjuk orang politik, maka terjadilah dwi tindakan. Jika perhimpunan haram dianjurkan oleh UMNO dan sekutunya, polis menjaga lalulintas dan keselamatan penunjuk perasaan. Polis jadi seperti polis Britain !

Tetapi jika sebaliknya, polis bertindak ganas. Tembak gas pemedih mata, tangkap, sepak terajang, maki hamun dan sumbat dalam lokap. Polis jadi seperti polis Zionis !

Inikah keadilan?

Ingat! Anda semua ada anak isteri dan keluarga.

Seronok benarkah anda menangkap rakyat yang sekadar berhimpun dengan aman?
Seronok benarkah anda menembak gas pemedih mata mengenai sasaran samada kanak-kanak, anak kecil, orang tua. Adakah anda tiada anak kecil?

Hari ini...anda gagah menembak gas pemedih mata, kuat menyebak terajang dan ada kuasa untuk menangkap.

Bagaimana hari esok selepas pencen? Adakah anda selesa dan harmoni menghadapinya atau masih dihantui dengan lagak aksi anda menzalimi rakyat?

Ingat! Kita semua bakal di adili di Akhirat nanti. Itupun jika kita percaya adanya Hari Akhirat. "
 

Tiada ulasan: